14 maart 2018

Themamiddag: Intelligentie en het onderzoeken daarvan

Intelligentie is een veelbesproken thema binnen de psychologie. Ook in het leven van alledag en daarmee ook binnen het onderwijs krijgt het veel aandacht. Maar wat is intelligentie nu eigenlijk en hoe onderzoek je het? En natuurlijk, hoe maak je de vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar de dagelijkse praktijk in de klas?

Binnen deze themamiddag willen we op een interactieve manier bovenstaande vragen met jullie behandelen. Het doel is om inzicht te geven in het begrip intelligentie, hoe je intelligentie bij kinderen betrouwbaar kunt onderzoeken (en jullie dit ook laten ervaren) en wat je in de dagelijkse praktijk kunt met onderzoeksgegevens rondom intelligentie. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van overige vragen over intelligentie(onderzoek).

Tijd
Van 13.30 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 13:00 uur)

Locatie
Park16Hoven, Tinbergenlaan 50-52 3045 BJ Rotterdam

Deze themamiddag wordt verzorgd door
Lizzy van den Berg en Emiel van der Wouden 

Aanmelden
Aanmelden graag vóór 28 februari 2018 bij: info@pporotterdam.nl, onder vermelding van naam, naam themamiddag, school, OAT en e-mailadres. (De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en verspreiding over de verschillende OAT’s, waarbij er een maximum is van 20 personen). Na aanmelding ontvang je een bevestiging van de inschrijving.

 

Pagina delen: