21 november 2018

Themamiddag: Intelligentie en het onderzoeken ervan

Themamiddag: Intelligentie en het onderzoeken ervan

Tijd: van 13.30uur tot 15.30uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Door: Lizzy van den Berg en Emiel van der Wouden

Programma

Achtergrond
Intelligentie is een veelbesproken thema binnen de psychologie. Ook in het leven van alledag en daarmee ook binnen het onderwijs krijgt het veel aandacht. Maar wat is intelligentie nu eigenlijk en hoe onderzoek je het? En natuurlijk, hoe maak je de vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar de dagelijkse praktijk in de klas?

Inhoud en werkwijze
Binnen deze themamiddag willen we op een interactieve manier bovenstaande vragen met jullie behandelen. Het doel is om inzicht te geven in het begrip intelligentie, hoe je intelligentie bij kinderen betrouwbaar kunt onderzoeken (en jullie dit ook laten ervaren) en wat je in de dagelijkse praktijk kunt met onderzoeksgegevens rondom intelligentie. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van overige vragen over intelligentie(onderzoek).

WISC-V
Er zal tijdens de themamiddag extra aandacht zijn voor de recentelijk verschenen intelligentietest WISC-V, die daarmee de welbekende WISC-III vervangt. Er zal in worden gegaan op de overeenkomsten en vooral verschillen tussen deze tests en wat dit betekent voor de resultaten die de nieuwe test oplevert.

Locatie
PPO Rotterdam, OAT HOS: gebouw Centrum Jeugd en Gezin, Hectorstraat 17C, 3054 PC (1e verdieping zit PPO Rotterdam).

Aanmelden
Aanmelden kan via: info@pporotterdam.nl, onder vermelding van naam, naam themamiddag, school, OAT en e-mailadres. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en verspreiding over de verschillende OAT’s. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving.

Tot ziens op 21 november,

 

Emiel van den Wouden en Lizzy van den Berg

Pagina delen: