07 maart 2018

Themamiddag: Ontwikkelingsmaterialen bij kleuters

In de onderbouw van de basisschool zijn ontwikkelingsmaterialen een essentieel onderdeel voor de ontwikkeling van kleuters om ze te laten experimenteren en ontdekken. In de  enorme verscheidenheid aan ontwikkelingsmaterialen willen we tijdens deze themamiddag expliciet ingaan op de toevallige, kosteloze materialen (Dingsels) waarmee kinderen  kunnen experimenteren en ervaringen kunnen opdoen.

Verder halen we  een stukje kennis op over ontwikkelingsmaterialen en gaan we praktisch aan de slag om ideeën op te doen voor in de klas.

De themamiddag is vooral bedoeld voor leerkrachten in de onderbouw die hun kennis over ontwikkelingsmaterialen wat willen opfrissen en die willen ervaren welke aanvulling kosteloos materiaal zou kunnen geven.

Aan het eind van de middag krijgen alle deelnemers een startpakket van 'Dingsels'  mee om meteen te kunnen gebruiken in de klas.

Tijd
Van 13.30 tot 15.00 uur (inloop om 13.15 uur)

Deze themamiddag wordt verzorgd door
Dieneke ten Berge, Hansje Kersten en Heleen Janse

Locatie
OBS de Schalm (Katendrecht)
Katendrechtsestraat 61, 3072 Rotterdam

Aanmelden
Aanmelden graag vóór 1 maart 2018 bij: info@pporotterdam.nl, onder vermelding van naam, naam themamiddag, school, OAT en e-mailadres. (De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en verspreiding over de verschillende OAT’s) Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving!

Tot ziens op 7 maart,
Dieneke ten Berge, Hansje Kersten en Heleen Janse

Pagina delen: