20 maart 2019

Themamiddag: Ontwikkelingsmaterialen voor kleuters (ook met speciale onderwijsbehoefte(n))

Themamiddag: Ontwikkelingsmaterialen voor kleuters (ook met speciale onderwijsbehoefte(n))

Tijd:   van 13.30 tot 15.00 (inloop vanaf 13.00 uur)
Door:  Hansje Kersten, Dieneke ten Berge en Heleen Janse

Programma
In de onderbouw van de basisschool zijn ontwikkelingsmaterialen een essentieel onderdeel voor de ontwikkeling van kleuters om ze te laten experimenteren en ontdekken. In de  enorme verscheidenheid aan ontwikkelingsmaterialen willen we tijdens deze themamiddag expliciet ingaan op de toevallige, kosteloze materialen (Dingsels) waarmee kinderen kunnen experimenteren en ervaringen kunnen opdoen. Dit geldt voor alle kinderen, ook voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en HB kinderen.

Verder halen we  een stukje kennis op over ontwikkelingsmaterialen en gaan we praktisch aan de slag om ideeën op te doen voor in de klas. De themamiddag is vooral bedoeld voor leerkrachten in de onderbouw die hun kennis over ontwikkelingsmaterialen wat willen opfrissen en die willen ervaren welke aanvulling kosteloos materiaal zou kunnen geven. Aan het eind van de middag krijgen alle deelnemers een startpakket van 'Dingsels'  mee om meteen te kunnen gebruiken in de klas.

Locatie
Basisschool Het Landje, Schiedamse Singel 180, 3012 BA Rotterdam, 010 4123325.

Aanmelden
Aanmelden kan via: info@pporotterdam.nl, onder vermelding van naam, naam themamiddag, school, OAT en e-mailadres. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst en verspreiding over de verschillende OAT’s. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving. Er is een maximum van 20 personen.

Tot ziens op 20 maart 2019.
Hansje Kersten, Dieneke ten Berge en Heleen Janse

 

Pagina delen: