Nieuws

News overview image

13 juli 2018

Bereikbaarheid zomervakantie 2018

De zomervakantie loopt van 16 juli t/m 24 augustus. Alle locaties van PPO Rotterdam zijn op deze dagen gesloten. 
Het is in deze periode wel mogelijk om een bericht achter te laten op het antwoordapparaat wanneer u ons belt: 010-3031400.
Een e-mail sturen kan ook: info@pporotterdam.nl.

News overview image

12 juli 2018

Themamiddagen 2018-2019

Ben jij leerkracht en heb je behoefte aan handvatten voor de begeleiding van leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte? Komend schooljaar organiseren we weer themamiddagen rond diverse onderwerpen. 

News overview image

12 juli 2018

Evaluatie testperiode Kindkans Rotterdam Alexander

Afgelopen 1 juni zijn we samen met de scholen in Rotterdam Alexander gestart met het werken in het nieuwe, veilige systeem voor gegevensoverdracht Kindkans. We draaiden met elkaar een testperiode waarin we eventuele aandachtspunten en mankementen konden signaleren en oplossen. Met als doel Kindkans na de zomer goed uit te kunnen rollen over heel Rotterdam.

News overview image

12 juli 2018

Het Rotterdams passend onderwijs in vogelvlucht: 2017

Het Bestuursverslag 2017 staat vanaf vandaag op onze website. PPO Rotterdam is met recht trots op alles wat door de inzet van ouders, leerkrachten, besturen en natuurlijk de kinderen zelf in 2016 is neergezet. Naast het volledige verslag hebben we er ook dit jaar voor gekozen een publieksversie uit te brengen.

News overview image

9 juli 2018

Ketenpartner in de zorg voor zieke leerlingen

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam droomt ervan dat alle langdurig of ernstig zieke leerlingen het onderwijs ontvangen dat bij hen past. Onze consulenten werken in het Erasmus MC- Sophia kinderziekenhuis en ook als regioconsulent in de regio Rotterdam.

News overview image

3 juli 2018

Gezocht: nieuwe leden BAG IB

Binnen ons samenwerkingsverband is er een ‘Beleidsadviesgroep IB’ (BAG IB). Deze BAG IB bestaat uit een vertegenwoordiging van intern begeleiders uit de negen OAT-gebieden van PPO Rotterdam. We zijn hiervoor op zoek naar nieuwe intern begeleiders!

News overview image

2 juli 2018

Vooraankondiging: op bezoek in het VO

In oktober en november kunnen leerkrachten en docenten van basis- en middelbare scholen in Rotterdam weer bij elkaar op bezoek. Als leerkracht ben je in het leven van de leerling slechts een passant. Tegelijkertijd willen we allemaal dat het onderwijs en ondersteuning voor leerlingen goed doorloopt. En dat ook jouw (tijdelijke) bedrage aansluit bij wat in die fase nodig is.

News overview image

28 juni 2018

Informatieblad Onderwijs Zorg Arrangementen

De gemeente Rotterdam heeft voor de Onderwijs Zorg Arrangementen een informatieblad voor scholen beschikbaar gesteld.