Nieuws

News overview image

19 februari 2019

Rotterdamse kampioenen-PPO themamiddag ‘Teach Like a Champion’

Wat hebben de Rotterdamse ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit en Teach Like a Champion gemeen? Dát hebben een dertigtal toppers uit de Rotterdamse scholen ondervonden tijdens de twee themabijeenkomsten ‘Teach Like a Champion’.

News overview image

5 februari 2019

ParnasSys Academie

Sinds de invoering van Kindkans krijgen we af en toe de vraag of het ook mogelijk is een cursus te krijgen om de voorbereidingen van een hulpvraag in ParnasSys efficiënter te kunnen doen.

News overview image

5 februari 2019

Onderzoek naar slechthorende kinderen in het regulier onderwijs

Bericht van mevrouw Femke Hempel: “Ik neem samen met een groep andere master studenten van de Universiteit van Leiden, deel aan een onderzoek naar slechthorende kinderen in het regulier basisonderwijs.

News overview image

31 januari 2019

Mogelijkheid om mee te doen met een pilot Verticale Groep!

Vanaf maart ’19 zoeken wij een aantal PO scholen die kosteloos willen deelnemen aan de pilot Verticale Groep.

News overview image

29 januari 2019

Aanstaande wijziging regiomanagement regio Oost

Er zal een wijziging gaan plaatsvinden binnen het regiomanagement van PPO Rotterdam.

 

News overview image

28 januari 2019

Actuele stand van zaken Thuiszitters en SO wachtlijst

Kinderen die thuiszitten? Onacceptabel! In de hele stad gebeurt al veel om het aantal thuiszitters terug te dringen en de duur van het thuiszitten te beperken. PPO Rotterdam kan alle hulp goed gebruiken om het (hoge) aantal kinderen dat thuis zit te verminderen. Daarom delen wij in dit bericht graag een actuele stand van zaken rondom de thuiszitters in Rotterdam en de kinderen die op een wachtlijst staan voor een school voor Speciaal Onderwijs.

News overview image

21 januari 2019

Passend onderwijs: wat vindt u?

In Rotterdam werken we hard om kinderen en jongeren goed te ondersteunen, waar en wanneer ze dat nodig hebben. Daar komen mooie dingen uit voort. Tegelijkertijd zijn er ook verbeteringen nodig. Daarom hoort het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap OCW graag uw ervaring!

News overview image

21 januari 2019

Hart voor passend onderwijs? Oefen invloed uit!

Voor ieder kind een passende plek op school. Met oog voor kwaliteiten en mogelijkheden. Dát is waar PPO Rotterdam kinderen, ouders en leerkrachten bij wil ondersteunen. Een gezamenlijke missie, waarin we de aansluiting met personeelsleden en ouders uit het Rotterdamse onderwijs waardevol vinden.