Nieuws

News overview image

19 februari 2018

Oproep: MR, stem op ouders voor in de OPR!

Eerder deden we ook langs deze weg een oproep voor nieuwe leden voor onze Ondersteuningsplanraad (OPR). Omdat meer ouders zich hebben aangemeld dan er plaatsen zijn, worden er verkiezingen gehouden. Hierbij willen wij alle MR-en van basisscholen in Rotterdam dan ook vragen een stem uit te brengen.

News overview image

15 februari 2018

Interim Directeur-Bestuurder Frederik van Winkelen geïnstalleerd

Per 1 februari heeft Nicole Teeuwen haar functie als directeur-bestuurder bij PPO Rotterdam neergelegd. De werving van een nieuwe directeur-bestuurder is opgestart, maar de verwachting is dat het tot aan de zomer zal duren voor haar plek kan worden ingevuld.

News overview image

15 februari 2018

Kindkans: start implementatie bekend

Vrijdagochtend 23 februari zal de beoogde inrichting van Kindkans worden gepresenteerd aan een brede groep betrokkenen. Daarnaast is bekend waar en wanneer gestart wordt met de implementatie.

News overview image

15 februari 2018

Save the date: Arena Hoogbegaafdheid

Op 30 mei 2018 organiseert PPO Rotterdam een Arena Hoogbegaafdheid. Tijdens deze middag verkennen we met elkaar de wensen en mogelijkheden voor een passend ondersteuningsaanbod voor hoogbegaafde leerlingen.

News overview image

15 februari 2018

Themamiddagen

Dit schooljaar worden er diverse themamiddagen op woensdagmiddagen georganiseerd door PPO Rotterdam. Deze middagen zijn gratis, praktijkgericht, praktisch en bedoeld voor leerkrachten in Rotterdam.

News overview image

15 februari 2018

Van intern begeleider naar coördinator passend onderwijs

Met de komst van passend onderwijs is de rol van de ib’er veranderd. Steeds vaker vormt deze de schakel tussen de zorg binnen en buiten de school. In Den Bosch volgen ib’ers samen een opleidingsmodule, ontwikkeld door o.a. NCOJ en PO Raad, om zich hierin te bekwamen.

News overview image

15 februari 2018

Vernieuwde website

Vorige week is onze vernieuwde website 'live' gegaan. Meer overzicht en gebruikersgemak in een modern jasje. Met als doel u nog beter van dienst te zijn! Nieuw is de interactieve scholenkaart.

News overview image

15 februari 2018

Uitnodiging Afscheidssymposium 29 maart 2018

Op 29 maart aanstaande zal Nicole Teeuwen tijdens een symposium met het thema Aandacht als basis afscheid nemen van PPO Rotterdam.