Nieuws

News overview image

18 oktober 2018

Intakevragenlijst kleuters van SLO Talentontwikkeling

SLO Talentontwikkeling heeft een 'Intakevragenlijst Kleuters' voor ouders en leerkrachten ontwikkeld met als doel alle kinderen vroegtijdig in beeld te brengen. Hierdoor kan onderwijs en begeleiding goed afgestemd worden op de ontwikkelingsbehoeften van het individuele kind.

News overview image

18 oktober 2018

Samen zijn wij school

Onze ouderfunctionarissen willen de scholen graag attenderen op de website samenzijnwijschool.nl

News overview image

18 oktober 2018

Afgegeven TLV niet meer naar nieuwe school

In het licht van de nieuwe privacywetgeving is er iets veranderd in de afhandeling van de Toelaatbaarheidsverklaringen (TLV). PPO Rotterdam stuurt de afgegeven TLV niet meer door naar de nieuwe school. Dit is nu aan de ouders.

News overview image

16 oktober 2018

Vreewijk NetwerkT

Een zonnige 5 oktober 2018 - Dag van de Leerkracht. Bij Van der Valk Ridderkerk stromen groepsleerkrachten, vakleerkrachten, ondersteunend personeel, directies, intern begeleiders en schoolcontactpersonen van de basisscholen in Vreewijk in groepjes of alleen de foyer binnen. Vrolijke, afwachtende, kritische en enthousiaste blikken zoeken bekende collega's op. Om 9 uur wordt eenieder gevraagd om een plekje te zoeken in de grote zaal, waarna Peter van der Waal (directeur van De Mare) de studiedag Vreewijk NetwerkT opent. Het belooft een inspirerende dag te worden, waar naast het thema 'Gedrag', de samenwerking tussen de scholen centraal staat!

News overview image

16 oktober 2018

Kindkans na de herfstvakantie operationeel

Na de herfstvakantie gaan we in heel Rotterdam werken met het nieuwe, veilige systeem voor gegevensoverdracht Kindkans. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de inrichting van het systeem, scholing van gebruikers en opzetten van de helpdesk. Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?

News overview image

4 oktober 2018

Hoogbegaafdheid op de agenda in Blijdorp en Provenier

De PPO studiemiddag ‘Hoogbegaafdheid’ in Blijdorp en Provenierswijk vond afgelopen woensdagmiddag 26 september plaats op basisschool De Provenier. Tijdens de middag werden alle teamleden van de basisscholen uit deze wijken geïnspireerd met een variëteit aan workshops.

News overview image

1 oktober 2018

'Lieve school, ...'

Wanneer peuters de overstap maken van voorschool naar basisschool, is een goede kennisoverdracht van grote meerwaarde. Onze ouderfunctionarissen signaleren dat er op dit gebied nog wel wat te winnen valt. PPO Rotterdam wil graag dat alle peuters een vliegende start kunnen maken en heeft daarom de 'brief aan school' ontwikkeld.

News overview image

24 september 2018

Informatie Vroeghulp - gemeente Rotterdam

Vanaf 1 januari 2018 is Integrale Vroeghulp overgegaan naar de gemeente Rotterdam en hun expertiseteam. Integrale Vroeghulp waarborgt dat kwetsbare kinderen vroegtijdig in beeld blijven komen. Vanaf april 2018 heeft de Gemeente de Integrale Vroeghulp georganiseerd in het MDO Jonge kind.