13 april 2017

Alle peuters een vliegende start

Herken je dat? Een peuter die wat achterloopt in zijn ontwikkeling? Of een kindje dat sociaal-emotioneel zijn weg maar niet vindt? Hoe doe je dat op de groep? En hoe doe je dat in het contact met ouders? Of wat te doen bij peuters die een versnelde ontwikkeling hebben en de overstap naar de basisschool gaan maken? Afgelopen dinsdag 11 april werd er een bijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden die in Rotterdam Noord met peuters werken. Met als doel gezamenlijk antwoorden te vinden op bovengenoemde vragen.

Marjolein Versluis, medewerker van PPO Rotterdam in OAT Rotterdam Noord: "Bij veel kinderen gaat de ontwikkeling vanzelf, maar soms is er wat ondersteuning nodig. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, het wijkteam en het schoolmaatschappelijk werk van het Centrum Voor Dienstverlening zet PPO Rotterdam alles in het werk om peuters een vliegende start te geven. Gezamenlijk doel is om de overgang van peuter naar kleuter zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat we samen willen zorgen dat peuters de beste ondersteuning krijgen en dat we elkaar vinden in de samenwerking."

 

Kerkgebouw De Schutse was afgelopen dinsdag de locatie van deze bijeenkomst. Lizzy van den Berg, een van de organisatoren vanuit PPO Rotterdam: "We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst! Er waren bijna veertig aanwezigen die, voor zover wij konden inschatten, enthousiast de bijeenkomst verlieten."

 

De middag ging van start met een pitch per organisatie waarin werd toegelicht wat de partijen kunnen betekenen voor de peuters en voorscholen. Hierna werd uiteen gegaan om in kleine kring met elkaar een casus en stellingen te bespreken. In de plenaire terugkoppeling werd verteld wat er in de groepen besproken is, met als doel antwoord te krijgen op de vraag hoe de samenwerking rondom peuters nog beter kan en wat er al goed gaat.

 

Een van onze ouderfunctionarissen Sandy van Gageldonck: "Meerdere aanwezigen gaven bij ons aan dat zij wel oren hebben naar een vervolgbijeenkomst waarin we met elkaar weer een ander onderwerp rondom peuters kunnen aansnijden."

 

Wilt u meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Lizzy van den Berg, l.vandenberg@pporotterdam.nl.  

 

Pagina delen: