28 juni 2018

Capaciteitsuitbreiding cluster 4 - update

Schoolbesturen, de gemeente Rotterdam, PPO Rotterdam en Koers VO zijn vanaf eind 2017 hard bezig geweest om tot capaciteitsuitbreiding voor SO en VSO cluster 4 te komen.

De resultaten zijn goed. In dit bericht het actuele nieuws m.b.t. SO cluster 4:

Yulius
In IJsselmonde start per komend schooljaar een nieuwe vestiging van Yulius met de naam Lombardia. Er is al veel personeel aangenomen, maar de bezetting is nog niet helemaal rond. Het is nog niet duidelijk met hoeveel groepen deze school gaat starten na de zomervakantie.

Volgende week vrijdag 6 juli, heeft Yulius een plaatsingsoverleg. Dan worden alle kinderen bekeken die nu op de wachtlijst staan. Er wordt gekeken wie plaatsbaar is op Lombardia, wie op De Wilgen en voor wie geen plek geboden kan worden vanaf 1 augustus.

Het streven is om zoveel mogelijk Rotterdamse leerlingen onderwijs te bieden op vestiging Lombardia. Yulius richt zich bij het plaatsen van kinderen op die kinderen die begin juni bij hen aangemeld waren. Van alle kinderen die daarna aangemeld zijn, is de verwachting dat ze op een wachtlijst geplaatst zullen worden.

Nieuwe leerlingen kunnen nog aangemeld worden bij Yulius, maar de kans is klein dat ze direct na de zomervakantie geplaatst worden.

BOOR
BOOR is bezig met uitbreiding van de Piloot. De school zoekt aparte huisvesting voor haar externaliserende leerlingen. Deze huisvesting lijkt gevonden te zijn. Zodra het pand definitief is en duidelijk is per wanneer leerlingen daar kunnen starten, volgt deze informatie op onze website.

Horizon
Horizon is bezig met een extra SO-gebouw in Hoogvliet. Zodra dit rond is, zal de informatie hieromtrent worden gepubliceerd op onze website.

Totaalplaatje
PPO Rotterdam heeft op dit moment 39 leerlingen op een wachtlijst staan voor het SO. Dit zijn 35 leerlingen voor cluster 4 en vier leerlingen voor ZML-onderwijs. Voor 17 van deze leerlingen is reeds een SO-plek gevonden. Zij starten na de zomervakantie op een SO-school.

Wij hopen dat nog meer leerlingen de aankomende twee weken een bericht krijgen dat zij na de zomervakantie kunnen starten op een SO-school. Door de capaciteitsuitbreiding die aanstaande is bij alle drie de cluster 4-aanbieders, is de verwachting dat er voor schooljaar 2018-2019 voldoende capaciteit zal zijn in cluster 4.

Deze capaciteit zal er na de zomervakantie waarschijnlijk nog niet in volle omvang zijn. Het streven is echter om de extra capaciteit zo snel mogelijk in het nieuwe schooljaar te realiseren.

Heeft u een vraag over de capaciteit in cluster 4?
Stel deze dan via info@pporotterdam.nl

 

Pagina delen: