04 oktober 2018

Hoogbegaafdheid op de agenda in Blijdorp en Provenier

De PPO studiemiddag ‘Hoogbegaafdheid’ in Blijdorp en Provenierswijk vond afgelopen woensdagmiddag 26 september plaats op basisschool De Provenier. Tijdens de middag werden alle teamleden van de basisscholen uit deze wijken geïnspireerd met een variëteit aan workshops.

Op alle scholen in Blijdorp en de Provenierswijk is hoogbegaafdheid een onderdeel van de schoolontwikkeling. Soms nog in de kinderschoenen, soms al ver ontwikkeld. Deze middag konden de teamleden van alle scholen workshops volgen rondom thema’s als vroegsignalering, compacten/verrijken, hoogsensitiviteit, de taxonomie van BLOOM en kindgesprekken. Zo was er voor ieder wat wils. Ook kindertalentenfluisteraar Luc Dewulf maakte zijn opwachting.  Gelegenheid tot onderlinge uitwisseling was er tijdens de afsluitende borrel, muzikaal omlijst door Comfort Zone.

Schoolcontactpersoon van PPO Rotterdam Lizzy van den Berg: “De reacties op deze middag waren positief, veel collega’s waren enthousiast! Het was mooi dat alle scholen in de wijk vertegenwoordigd waren.  De scholen gaan nu individueel verder met het uitrollen van hoogbegaafdheid binnen de school, afhankelijk van hoe ver de school al is en waar de behoefte ligt. In ons wijkbudget is hier geld voor gereserveerd."

Pagina delen: