16 april 2018

Jaarverslag Gemeentelijke Kinderombudsman 2017

Het Jaarverslag van de Gemeentelijke Kinderombudsman Rotterdam, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Vlaardingen 2017 is gepubliceerd. Lees het jaarverslag hier

Kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld kijkt met veel genoegen terug op de lessen aan basisschoolkinderen, waar de leerlingen met elkaar in gesprek gingen over verschillende belangrijk thema’s, zoals veiligheid op straat en het recht om je mening te geven. In 2017 heeft zij 241 vragen en klachten ontvangen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2016. Anne Mieke maakt zich in het bijzonder zorgen over de toegang tot de jeugdhulp en de wachtlijsten in de gespecialiseerde jeugdhulp. Anne Mieke: "Ik heb te vaak gezien dat kinderen (nog) geen hulp kregen, terwijl ze dat wel direct nodig hadden."

De Kinderombudsman wil dat iedereen de rechten van kinderen en jongeren respecteert en naleeft. Zij is een aanspreekpunt voor kinderen, jongeren, ouders en professionals die klachten hebben over de gemeente en over organisaties op het terrein van jeugdhulp en onderwijs. De kinderombudsman werkt hierbij nauw samen met de nationale Kinderombudsman.

Pagina delen: