09 juli 2018

Ketenpartner in de zorg voor zieke leerlingen

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam droomt ervan dat alle langdurig of ernstig zieke leerlingen het onderwijs ontvangen dat bij hen past. Onze consulenten werken in het Erasmus MC- Sophia kinderziekenhuis en ook als regioconsulent in de regio Rotterdam.

Consulenten van Expertisecentrum Ziek en Onderwijs Rotterdam zoeken samen met alle betrokken partijen (bijvoorbeeld leerkrachten, intern begeleiders,  schoolcontactpersonen en ouders) naar oplossingen om het kind een passend schoolprogramma te bieden. Dit programma houdt rekening met de mogelijkheden van kind, ouder(s) en school. Ook wanneer het kind is opgenomen in een ziekenhuis.

Het is prachtig om te ervaren dat kinderen, ondanks het ziek zijn, kracht halen uit het werken aan hun ontwikkeling. Op onze nieuwe website vindt u o.a. ervaringsverhalen van kinderen, een leerkracht en een arts, veel gestelde vragen en wat wij doen. Neem eens een kijkje!

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs werkt samen met de samenwerkingsverbanden in de regio. In Rotterdam is dit voor het basisonderwijs PPO Rotterdam. Ook in het nieuwe schooljaar werken wij graag, samen met u, aan de toekomst van de kinderen.

Pagina delen: