15 november 2018

Kindkans: drie weken onderweg

Sinds afgelopen herfstvakantie zet het hele Rotterdamse primair onderwijs nieuwe ondersteuningsvragen in het veilige systeem voor gegevensoverdracht Kindkans. We kijken tevreden terug op de lancering. 

Op hier en daar wat kleine mankementen na, is de livegang van Kindkans goed verlopen. Wanneer scholen problemen ondervinden met het systeem kunnen zij zich wenden tot de handleiding, de schoolcontactpersoon en het ticketsysteem van onze helpdesk.

Overzetten gegevens
Op dit moment staan alleen nieuwe hulpvragen in Kindkans. De afgelopen week zijn de nog lopende en reeds afgesloten arrangementen in Rotterdam Alexander met succes overgezet. Begin december zal dit voor heel Rotterdam gaan gebeuren. Let wel, het gaat hier om de zogenoemde telgegevens en de schoolcontactpersonen zullen deze waar relevant na het overzetten aanvullen met contactgegevens van IB-er en evt. behandelaar, en met evt. dossierstukken.

Kindkans, hoe zat dat ook alweer?
In Kindkans kunnen we met elkaar veilig persoonsgegevens van kinderen uitwisselen. Een belangrijke stap in het kader van de aangescherpte privacywetgeving én het efficiënt werken. Bekijk in dit filmpje hoe we dat doen.

Alle intern begeleiders van de Rotterdamse scholen voor primair onderwijs en medewerkers van PPO Rotterdam hebben toegang tot het systeem.

Pagina delen: