31 mei 2018

Kindkans op 1 juni in Alexander van start!

De afgelopen weken zijn alle intern begeleiders en onze eigen medewerkers in de wijk Alexander geschoold in het nieuwe, veilige systeem voor gegevensoverdracht: Kindkans. Samen zijn zij nu startklaar om per 1 juni het systeem in gebruik te nemen.

De scholing werd enthousiast ontvangen. Veel deelnemers zagen de meerwaarde, mogelijkheden en voordelen van Kindkans en staan nu te popelen om met het nieuwe systeem aan de slag te gaan. Kindkans werd over het algemeen ontvangen als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Onder het motto: we gaan het gewoon dóen, willen we dan ook op 1 juni met elkaar van start gaan. Dit betekent dat vanaf deze datum alle nieuwe hulpvragen in Alexander via Kindkans lopen.

Tot aan de zomervakantie draait Kindkans in Alexander op proef. Eventuele mankementen en aandachtspunten hopen we in deze testperiode te kunnen oplossen. Op die manier kunnen we na de zomer gaan uitrollen over Rotterdam. Zo zullen alle Rotterdamse scholen voor primair onderwijs na de herfstvakantie 2018 werken in Kindkans.

Aanmelden scholing
Bent u intern begeleider en werkzaam in het Rotterdams primair onderwijs? Meld u dan aan voor een van onze scholingsdata. Wees er snel bij, want een aantal data is al vol!

Helpdesk
Voor de intern begeleiders in Alexander is een handleiding gemaakt. Deze handleiding is, gezien de status van de implementatie, onderhevig aan verandering. U kunt hem vinden op onze website. Op deze pagina is tevens een kort informatiefilmpje te vinden over het hoe en waarom van Kindkans.

De intern begeleiders in Alexander kunnen terecht met vragen bij hun schoolcontactpersoon. Wanneer deze niet beschikbaar is of wanneer zij er samen niet uitkomen is de Helpdesk van PPO Rotterdam beschikbaar via kindkanshelpdesk@pporotterdam.nl. Onze helpdeskmedewerkers zullen vragen z.s.m. beantwoorden.

Pagina delen: