19 april 2018

Kindkans: scholing en tussenliggende periode

De inrichting van het nieuwe systeem voor gegevensoverdracht Kindkans is in volle gang. De scholingsdata voor start-OAT Alexander zijn dan ook  geprikt en met betrokkenen gecommuniceerd.

Het streven is om in deze wijk op 1 juni ‘live’ te gaan. De scholingsdata voor de overige OAT’s en Rotterdamse scholen zullen vallen in de maanden september en oktober. De definitieve planning wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd, zodat hiermee rekening kan worden gehouden in de jaarplanning.

Veilig gegevens uitwisselen
Dit alles betekent dat we in Rotterdam na de herfstvakantie 2018 volledig zullen werken in Kindkans. Op 25 mei (de datum waarop de nieuwe privacyregelgeving in werking treedt) is het systeem dus nog niet operationeel. PPO Rotterdam heeft gekeken naar maatregelen voor de tussenliggende periode.

Het delen van dossiers via een onbeveiligde mailverbinding is een risico. PPO Rotterdam werkt daarom intern - tot aan de implementatie van Kindkans - met een beveiligde mailverbinding. Via deze verbinding kunnen dossiers en andere persoonsgegevens versleuteld met elkaar worden gedeeld, mits er ook een grondslag is om deze persoonsgegevens uit te wisselen.

PPO-medewerkers die mailen naar ‘externe’ adressen kunnen bijlagen versleutelen met het programma 7-Zip. Als het werken met 7-Zip voor u ook wenselijk is, geeft u dit dan aan bij uw schoolcontactpersoon. Een handleiding voor het gebruik van 7-Zip vindt u hier.

Heeft u een vraag?
Stel deze dan aan uw schoolcontactpersoon, ouderfunctionaris of via regiegroepkindkans@pporotterdam.nl.

Pagina delen: