16 november 2017

Masterclass HGW een succes!

OAT Charlois - Afgelopen maandagavond 13 november is ter gelegenheid van het nieuw uitgebrachte boek “HGW Samenwerken aan schoolsucces” van Noëlle Pameijer, een Masterclass in Utrecht georganiseerd. In twee uur tijd wist Noëlle het gemêleerde publiek te inspireren en te laten reflecteren over het onderwerp ‘Handelingsgericht werken’.

Deze werkwijze sluit mooi aan bij Passend onderwijs, omdat het de kwaliteit van onderwijs en begeleiding voor alle leerlingen beoogt te verbeteren waarbij de onderwijsbehoeften centraal staan. Het boek, wat boordevol staat met praktische voorbeelden, concretiseert passend onderwijs en biedt een handvat voor effectieve samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen, ouders, interne- en externe begeleiders.

 

Dat het om een gloednieuw boek gaat, bleek uit het feit dat het vijf minuten voor het einde van de Masterclass rechtstreeks vanuit de uitgeverij werd binnengebracht. Nadat Noëlle Pameijer als trotse auteur het eerste boek in ontvangst mocht nemen, kreeg Tanja van Beukering (mede-auteur van eerder verschenen boeken over HGW) het tweede exemplaar uitgereikt. Ook werden de kritisch-constructieve meelezers in het zonnetje gezet, waaronder twee van onze eigen medewerkers Liesbeth van der Sluijs en Liesbeth Stout.

 

Voor wie niet meer een plekje kon veroveren voor de tweede en laatste Masterclass deze week, is het advies om binnenkort eens het boek in te kijken of te bemachtigen. Vooral hoofdstuk 8 ‘Implementatie van handelingsgericht werken’ is, voor de leerkracht tot en met bovenschools bestuurder, een aanrader om direct mee aan de slag te gaan! Succes en veel plezier!

Pagina delen: