15 november 2018

Met spoed gezocht: leerkrachten voor gesprek inspectie

De inspectie doet vierjaarlijks onderzoek bij de samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Dit jaar is PPO Rotterdam aan de beurt en krijgen we de inspectie op bezoek. We zijn met spoed op zoek naar leerkrachten die op vrijdag 30 november met hen in gesprek willen. Kun jij ons helpen?

We zoeken leerkrachten die ervaring hebben met passend onderwijs en mee zouden willen doen.

Het zogenoemde rondetafelgesprek vindt plaats op vrijdag 30 november van 12.15-13.00 uur (voor een broodje wordt gezorgd) op Schiekade 34, Rotterdam. Er zal worden gevraagd naar jouw ervaringen met passend onderwijs en PPO Rotterdam.

Iets voor jou? Meld je dan aan via onze bestuurssecretaris Lieke Withagen, l.withagen@pporotterdam.nl. We stellen je medewerking zeer op prijs.

De Inspectie. Wat komen ze doen?
De inspectie doet vierjaarlijks onderzoek bij de samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Dit jaar is PPO Rotterdam aan de beurt en krijgen we de Inspectie op bezoek. Het bezoek bestaat uit twee onderzoeksdagen. 

De eerste onderzoeksdag (op vrijdag 30 november) voert de Inspectie rondetafelgesprekken met verschillende betrokkenen: intern toezichthouders, ouders, leraren, schakelfunctionarissen en directeuren. 

Tijdens deze rondetafelgesprekken verzamelen de inspecteurs informatie over de ervaringen van de deelnemers met het samenwerkingsverband. Het rondetafelgesprek is één van de bronnen van informatie over het functioneren van het samenwerkingsverband en leidt niet tot een beoordeling van scholen of een beoordeling van het functioneren van de gespreksdeelnemers. 

Vanzelfsprekend wordt de privacy van de gespreksdeelnemers zorgvuldig bewaakt. De rondetafelgesprekken zijn mede bepalend voor de verdere inrichting van het onderzoek. 

Pagina delen: