07 mei 2017

Nicole Teeuwen in uitzending Nieuws & Co - Radio 1

Directeur-bestuurder Nicole Teeuwen werd afgelopen vrijdag 5 mei geïnterviewd tijdens een uitzending van Nieuws & Co over de invoering van passend onderwijs. Een voorbeschouwing op de uitzending van Nieuwsuur, zaterdag 6 mei.

Nieuws & Co maakte een ronde langs twintig verschillende basisscholen en hoorde daar weinig positieve geluiden over passend onderwijs. Nicole Teeuwen gaf allereerst aan de ervaren werkdruk van leerkrachten te (h)erkennen, maar ziet de invoering van passend onderwijs niet als hoofdoorzaak.

 

Nicole: "Er speelt zoveel meer. De afgelopen tijd heeft het onderwijs te maken gehad met een groot aantal ingrijpende maatregelen. Zo gaan scholen sinds kort zelf over materiële zaken wat direct leidt tot minder handen in de klas (Algemeen Dagblad, 5 mei). Daarnaast leidt het onderwijsachterstandenbeleid vaak tot grotere klassen en is de jeugdzorg gedecentraliseerd waar juist de combinatie onderwijs-zorg zo belangrijk is." Ook stipte Nicole Teeuwen de lerarenopleiding aan als punt van aandacht.

 

Zij benadrukte vervolgens zeer hoopvol te zijn over het verloop van passend onderwijs. "Er zijn veel goede voorbeelden. We zien dat de ontwikkelingskansen van kinderen worden vergroot."

 

Beluister het volledige interview hier, vrijdag 5 mei - vanaf 17:37.

Pagina delen: