26 oktober 2012

Samen bouwen aan passend onderwijs voor alle kinderen

Terugblik op een geslaagde kick off.

Op 18 oktober vond de kick-off van PPO Rotterdam plaats in Theater Zuidplein.

Zo'n 300 gasten hebben het programma bijgewoond dat informatief en inspirerend was.

 

Na de opening, door dagvoorzitter Laetitia van der Lans, werden drie gasten geïnterviewd over hun mening over passend onderwijs in Rotterdam. Hierna werd een korte film getoond waarin verschillende medewerkers en kinderen werden geïnterviewd.

 

Kwartiermaker Simone de Wit gaf vervolgens een presentatie over het project PPO Rotterdam. Er was veel gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen en hun mening met de aanwezigen te delen. Klik hier voor een video-impressie van de presentatie.

 

Het volgende onderdeel op het programma was een interview met Sander de Kramer. Hij is samen met Hugo Borst enkele jaren geleden een project gestart In Sierra Leone. Zij bouwen hier met de hulp van vrijwilligers scholen om kinderen uit de diamantmijnen onderwijs te kunnen bieden. Veel van deze kinderen zijn hevig getraumatiseerd waardoor onderwijs op maat nodig is. Sander geeft in het interview zijn visie op passend onderwijs. Klik hier om de website van de Sunday Foundation te openen.

 

Als slotact was een ras Rotterdammer uitgenodigd. Jules Deelder sloot het programma af met een gedicht over onderwijs.

 

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en hopen dat de aanwezigen met enthousiasme verder aan dit project zullen meewerken.

U kunt hier foto’s en video-opnamen bekijken van de kick-off.

 

Pagina delen: