17 november 2016

Studiedag tijdens Dag van de leraar in Hoogvliet en Pernis

Op woensdag 5 oktober, de Dag van de leraar, hebben alle basisscholen in Hoogvliet en Pernis een gezamenlijke studiedag gehouden voor hun leerkrachten. Doel van de middag was het verder professionaliseren, maar ook inspiratie opdoen om met een bepaald traject aan de slag te gaan.

 

Bijna 250 leerkrachten werden ontvangen op de Campus in Hoogvliet. Ook leraren van VO-scholen in de wijk waren aanwezig om zich te laten inspireren. Monique Werlich (regiomanager PPO Rotterdam) heette iedereen hartelijk welkom en opende de bijeenkomst. Dagvoorzitter Johan Overdevest (presentator en programmamaker) nam vervolgens het stokje over en praatte de dag op een ontspannen, leuke manier aan elkaar.

 

Tijdens de studiedag werden er presentaties gehouden waarin de volgende onderwerpen uitgebreid zijn behandeld:

  • Directie instructie
  • Gedrag
  • Hoogbegaafdheid
  • Leerkrachtgedrag

De presentaties werden verzorgd door Marcel Schmeier (onderwijsadviseur en bekend op social media als @onderwijsgek), Tamara Wally (onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog CED-Groep), Anton Bongiovanni (onderwijsadviseur en therapeut hoogbegaafdheid AntrAciet) en Marcel van Herpen (auteur van o.a. ‘Ik, de leraar’).

 

Het leverde de leerkrachten stof tot nadenken op over hoe zij onderwijs in hun klas effectiever kunnen organiseren. Daarnaast bracht het hen reflectiemomenten over de wijze waarop zij hun onderwijs inrichten.

 

De dag werd georganiseerd door een afvaardiging van ib-ers en directieleden van alle betrokken besturen. Zij kijken terug op een geslaagde dag.

Pagina delen: