16 november 2017

Studiemiddag: met Passend Ommoord naar een dekkend netwerk

OAT Alexander - Ken je die leerling die net niet presteert volgens verwachting? Die vaak te laat is, afspraken niet nakomt, die chaotisch en snel boos is en maar niet begint met werken? Ken je die leerling die thuis in een moeilijke situatie verkeert en daardoor keer op keer op school de fout in gaat?

Woensdagmiddag 25 oktober is er in de Alexanderkerk in Rotterdam-Alexander een succesvolle studiemiddag geweest voor alle PO leerkrachten in Ommoord. De inspirerende spreker van deze middag was Anton Horeweg. Hij is al meer dan 30 jaar leraar in het basisonderwijs en gedragsspecialist. Anton is auteur van de boeken Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs, Gedragsproblemen in de klas in het voortgezet onderwijs en Wat stuitert daar door je klas? Het boek De traumasensitieve school is in de maak.

 

Anton nam een ieder op deze middag mee naar de wereld van de executieve functies en de traumasensitieve school. Inzicht krijgen in het gedrag van deze kinderen kan ons helpen om beter aan hun onderwijsbehoeften tegemoet te komen. Anton staat nog dagelijks als leerkracht voor de klas en dat was te merken aan de praktijkvoorbeelden bij zijn boeiende presentatie.

 

Vanaf 2015 werken de scholen van Ommoord samen binnen het project Passend Ommoord, waarbij expertise vanuit het S(B)O gedeeld wordt met de reguliere scholen in de wijk. De inspirerende studiemiddag is vanuit dit project georganiseerd door het wijknetwerk en bekostigd vanuit het wijkbudget van PPO Rotterdam.

 

Meer weten? Neem contact op met Margreet Clarijs, projectleider Passend Ommoord.

Pagina delen: