09 februari 2016

Tour du Rotterdam;

Directeur PPO Rotterdam bezoekt Rotterdamse basisscholen

 

Nicole Teeuwen bezoekt een paar keer per maand een paar van de in totaal 200 basisscholen die Rotterdam telt. Ze heeft er al een kleine 40 bezocht. Omdat de bezoeken zeer waardevol zijn (zien, horen en voelen wekken de werkelijkheid tot leven) deelt ze vanaf nu haar indrukken. In week 4 bezocht zij o.a. het Waterschip in Pernis en de Nicolaasschool in Delfshaven.
 

Het Waterschip
"It takes a village to raise a child” een Afrikaans gezegde dat door Hillary Clinton in 1996 gebruikt werd als de titel van haar boek. In dit boek maakt zij duidelijk dat de omgeving -buiten de eigenlijke familie van het kind- van grote invloed is op de ontwikkeling van een kind. Daar moest ik aan denken tijdens mijn bezoek aan Het Waterschip in Pernis.

De directeur: Lianne Vlendré, is er met haar team in geslaagd van Het Waterschip een school te maken op hoog niveau. Hierbij heeft Het Waterschop veel baat gehad van de uitzonderlijke betrokkenheid uit de wijk. Een hele prestatie wanneer je bedenkt dat de klassen erg groot zijn (gemiddeld 32 kinderen) en het Waterschip voorheen nog als 'zwak' bestempeld werd.

Nicolaasschool
De Nicolaasschool heeft zich een doelstelling eigen gemaakt die volledig aansluit op de Wet Passend Onderwijs: “We stemmen ons onderwijs zo goed mogelijk af op de voortgang in ontwikkeling van onze leerlingen. Uiteraard zijn we daarbij niet alleen gericht op het aanpassen van de leerstof waar nodig, maar kijken we ook naar bijvoorbeeld het werkgedrag, de leerstijl en de motivatie van leerlingen.” Dat het niet alleen bij woorden blijft werd mij duidelijk toen ik er rondgeleid werd. De Niccolaasschool kent een vlot en positief ingesteld team dat ten behoeve van het kind steeds op een positieve manier de samenwerking met PPO Rotterdam zoekt.

Pagina delen: