15 februari 2018

Vernieuwde website

Vorige week is onze vernieuwde website 'live' gegaan. Meer overzicht en gebruikersgemak in een modern jasje. Met als doel u nog beter van dienst te zijn! Nieuw is de interactieve scholenkaart.

Een diverse afvaardiging vanuit PPO Rotterdam is samen met het webbureau - na een zorgvuldige doelgroep analyse en interviews met o.a. ouders, leerkrachten en schooldirecteuren - gekomen tot een het nieuwe ontwerp. De website richt zich nu in de eerste plaats op ouders en leerkrachten. Bestuurlijke informatie heeft daarom een secundaire plek.

Nieuw is dat ons aanbod is gecategoriseerd op hulpvraag en dat er zowel een medewerkers-wizzard als een scholenkaart beschikbaar zijn. Alle downloads zijn in een grote verzamelbank doorzoekbaar en natuurlijk is ook de opgefriste huisstijl duidelijk aanwezig. 

De aanvraagformulieren van arrangementen vindt u niet meer terug op onze website. Eventuele aanvragen worden altijd in samenspraak met de schoolcontactpersoon gedaan, zij kunnen u desgewenst voorzien van de juiste formulieren.

Scholenkaart
De scholenkaart biedt bezoekers de mogelijkheid om te zien welke scholen er in de eigen omgeving zijn en wat het ondersteuningsaanbod is. De ondersteuningsmogelijkheden zijn te filteren in de categorieën Leren&Ontwikkeling, Sociaal&Emotioneel gedrag, Fysiek&Medisch en Werkhouding.

Op detailniveau is meer informatie over de school te vinden (zoals contactgegevens en SOP) en informatie over de aanwezigheid van PPO Rotterdam op de school. De namen en contactgegevens van de ouderfunctionaris en de schoolcontactpersoon staan hier tevens vermeld. De informatie is voor livegang gecheckt bij alle scholen en besturen.

Om deze informatie up-to-date te houden aan onze schoolcontactpersonen de taak om de informatie op de scholen waar zij actief zijn te controleren en eventuele mutaties door te geven. Alle scholen kunnen hun wijzigingen in het vervolg dan ook aan de schoolcontactpersoon laten weten. Dit geldt tevens voor de labels die zij vanuit het SOP hebben toegekend gekregen in de filtermodule. Twee keer per jaar zullen alle schoolcontactpersonen een herinnering ontvangen om de gegevens van hun scholen even te controleren. Met het actueel houden van alle informatie op de website willen we ouders, scholen en professionals beter van dienst te zijn.

Pagina delen: