Ouder- en Jeugdsteunpunt: 010-303 14 00

Hoe vind ik een school?

Zoek je een school voor je kind?  

Er zijn in Rotterdam heel veel verschillende basisscholen. Wanneer je een school zoekt voor je kind is het belangrijk dat deze school goed bij jouw kind past. Hoe pak je dat aan? 

Stap 1) Kijk op dit kaartje om te zien welke scholen er bij jou in de buurt zijn 

Stap 2) Kom meer te weten over deze scholen door bijvoorbeeld op hun website te kijken 

Stap 3) Bel met één of meerdere scholen en vraag om een rondleiding of gesprek 

Stap 4) Weet je naar welke school je jouw kind wil laten gaan? Je kunt je kind nu gaan aanmelden.  

Het is belangrijk dat je jouw kind schriftelijk aanmeldt.  

Wat voor soort scholen zijn er in Rotterdam?

Er zijn in Rotterdam gewone basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs. Soms hebben kinderen zoveel ondersteuning nodig dat ze niet op een gewone basisschool kunnen starten of blijven. Voor deze kinderen is er het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Een kind heeft voor deze scholen een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) nodig. Deze wordt aangevraagd samen met ouders, school en de schoolcontactpersoon van PPO Rotterdam. Heeft je kind een toelaatbaarheidsverklaring voor het speciaal basisonderwijs (SBO), dan kun je jouw kind aanmelden bij één van de scholen voor speciaals basisonderwijs. Voor het speciaal onderwijs (SO) gaat aanmelding in Rotterdam altijd via de Centrale Aanmeldroute 

Zoek je een middelbare school voor je kind?

Ben je op zoek naar een middelbare school die goed bij jouw kind past? Kijk dan op www.schoolprofielen.nl daar vind je een overzicht van alle middelbare scholen in Rotterdam en omgeving. Heb je vragen over de overstap van jouw kind van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs, bespreek dit dan met de leerkracht van jouw kind. Heb je een vraag over de overstap naar de middelbare school? Kijk dan op de ouderpagina van De OverstapRoute. Klik hier om naar de pagina te gaan. 

Heb je nog geen antwoord op je vraag?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste school voor je kind? Of twijfel je over welke school het beste bij jouw kind past? PPO Rotterdam kan je daarbij helpen. Neem contact op met ons Ouder- en Jeugdsteunpunt 010 – 303 14 00 of stel je vraag via het contactformulier. Klik hier voor het contactformulier.