Ouder- en Jeugdsteunpunt: 010-303 14 00

Mijn kind start op (een nieuwe) school

Starten op de basisschool 

Als je kind 4 jaar is dan gaat het naar de basisschool. Het is belangrijk dat je je kind op tijd aanmeldt voor de basisschool. Aanmelden doe je altijd schriftelijk. Maak je je zorgen over de start van je kind op de basisschool of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste school? Dan kan PPO Rotterdam je daarbij helpen.  

Van de basisschool naar de middelbare school

Aan het eind van groep 7 krijgt je kind een voorlopig schooladvies van de basisschool. Na de kerstvakantie in groep 8 krijg je van de basisschool het definitieve schooladvies. Daarna kun je je kind inschrijven op de middelbare school. Om te bepalen welke school het beste past bij jouw kind kun je samen met je kind open dagen van middelbare scholen bezoeken. Als je wilt weten welke middelbare scholen er in Rotterdam zijn, kun je kijken op de website www.schoolprofielen.nl  

Van regulier onderwijs naar speciaal (basis)onderwijs
Het kan zijn dat je kind ondersteuning nodig heeft die op een gewone basisschool niet gegeven kan worden. Het is dan beter voor je kind om te starten op het speciaal basisonderwijs of een school voor speciaal onderwijs. Je kind heeft een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) nodig voordat het op een speciale school kan starten. Zo’n toelaatbaarheidsverklaring wordt afgegeven door PPO Rotterdam. Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring en de start op een nieuwe school loopt in Rotterdam via de Centrale AanmeldRoute. Heb je vragen over de overstap naar het speciaal basisonderwijs of een school voor speciaal onderwijs, dan kan PPO Rotterdam je daarbij helpen. 

Heb je nog geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met ons Ouder- en Jeugdsteunpunt 010- 303 14 00 of stel je vraag via het contactformulier. Klik hier voor het contactformulier.