Ouderfunctionaris

De ouderfunctionaris kent de wijk waarin hij of zij werkt goed en weet welke mogelijkheden er bij PPO Rotterdam zijn om kinderen met specifieke onderwijsbehoeften te ondersteunen. De ouderfunctionaris helpt ook graag bij het kiezen van een passende basisschool of biedt ondersteuning bij bijvoorbeeld een lastig gesprek op school. Daarnaast legt hij of zij contact met partnerorganisaties zoals het wijkteam of Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) wanneer dat nodig is. Onze ouderfunctionarissen zijn ook altijd bij thuiszitters betrokken.

De ouderfunctionarissen van PPO Rotterdam zijn er niet alleen voor ouders, maar ook voor scholen neutrale gesprekspartners. Zij spelen een belangrijke rol in het vormgeven van educatief partnerschap, de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kind, op de scholen. Zij richten zich vooral op het blijven voeren van gesprekken met elkaar, zodat het kind op een prettige manier naar school kan (blijven) gaan.

Tot slot verrichten de ouderfunctionarissen het Voorschools Maatschappelijk Werk op de kinderdagverblijven in de wijk waarin zij werken. Daarnaast zijn zij aandachtsfunctionaris op het gebied van kindermishandeling.

Benieuwd naar wie de ouderfunctionaris is in uw wijk?
Bekijk dit dan via onze Medewerkers. 

Meer weten? Bekijk onze ouderfolder.

Werkwijze

Werkwijze

Uw kind heeft extra ondersteuning nodig. PPO Rotterdam geeft u graag wat meer duidelijkheid.
Lees verder

Scholenoverzicht

Scholenoverzicht

PPO Rotterdam is het samenwerkingsverband van 22 schoolbesturen en 238 scholen in Rotterdam. Zoek hier naar de scholen in ons samenwerkingsverband.
Overzicht bekijken

Ouderfunctionaris

Ouderfunctionaris

Wilt u meer weten over het werk van onze ouderfunctionaris?
Lees meer

Inlog KindKans

Login kindkans

Klik hieronder om in te loggen.
Inloggen

Medewerkers en OAT’s

Medewerkers en OAT’s

Hieronder kunt u de contactgegevens van onze medewerkers per wijk bekijken.
Bekijken

Bij klacht of geschil

Bij klacht of geschil

Waar mensen samenwerken, gaan dingen soms mis. Bij een verschil van mening tussen ouders, scholen, besturen en/of het samenwerkingsverband is de eerste stap een goed gesprek tussen beide partijen.
Lees verder