PO en VO bij elkaar op bezoek

In oktober en november kunnen leraren van basis- en middelbare scholen in de regio van Koers VO weer bij elkaar op bezoek. Als leraar bent u in het leven van de leerling een passant. Tegelijkertijd willen we in het onderwijs allemaal dat het leren en de ondersteuning voor leerlingen goed door loopt, en dat ook uw tijdelijke bedrage aansluit bij wat in die fase nodig is.

Natuurlijk bestaan er contacten tussen basis- en middelbare scholen. Soms gaat het over procedures en ‘wat kunnen we van elkaar verwachten’ en vaak over wat een individuele leerling nodig heeft. Regelmatig is het toch ‘praten over’. Nu weten leraren als geen ander dat je vooral veel leert van dingen die je ervaart. Vandaar dat Koers VO samen met PPO Rotterdam u uitnodigt om eens terug in de schoolbanken te kruipen.

Kom zelf ervaren hoe het gaat in bijvoorbeeld een vmbo-b klas. Welke kinderen zitten hier en wat wordt er in de praktijk van hen verwacht? Of misschien een les op een havo of een praktijkschool. En ja, ook de docent van de middelbare school kan bij u in groep 8 ervaren hoe er les wordt gegeven en daar zelf zien hoe kinderen leren. (Her)ontdekken hoe leerlingen de pedagogiek en het differentiëren op de basisschool ervaren.

Doe mee! Volg een les en ervaar hoe uw collega’s op een andere school werken. Ga met elkaar in gesprek en doe inspiratie op. Leer elkaar kennen en werk samen aan een succesvolle overstap naar de middelbare school!

Bekijk hier de uitnodiging.

Pagina delen: