Wat doen wij?

PPO Rotterdam ondersteunt de scholen met het bieden van een passend onderwijsaanbod aan álle Rotterdamse kinderen. Dus ook als het kind extra ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij moeite met lezen, rekenen of leren. Maar net zo goed wanneer een kind hoogbegaafd is, een lichamelijke beperking heeft of ondersteuning kan gebruiken op het gebied van gedrag.

Wij zijn actief op alle Rotterdamse basisscholen. Op iedere school loopt een van onze schoolcontactpersonen en ouderfunctionarissen rond. Zij denken mee over de ondersteuning die de school uw kind kan bieden.

Preventie
Onze medewerkers zijn deskundigen op het gebied van onderwijs. Zij kunnen het kind, de ouder maar ook de leerkracht ondersteunen met bijvoorbeeld een gesprek. Zo kunnen zij in veel gevallen meer ondersteuning voor zijn.

Arrangementen
De ondersteuning van onze medewerkers kan ook plaatsvinden in de vorm van een arrangement. Dit arrangement wordt bij ons aangevraagd door de leerkracht van het kind. De arrangementen zijn er in verschillende vormen. Bijvoorbeeld in de vorm van extra handen in de klas, in de vorm van een budget, door handelingsgerichte adviezen aan de leerkracht te geven naar aanleiding van gesprekken en observaties of  als een toelaatbaarheidsverklaring voor het speciaal (basis) onderwijs.

Daarnaast financiert PPO Rotterdam projecten voor bijvoorbeeld hoogbegaafdheid en kleuters op scholen. Bekijk onze arrangementen en projecten op de pagina Aanbod.